Valnøddeportvin / Valnøddesnaps

Emne: Valnøddevin/Portvin
Dato: 11. august 2009 21:19

Valnøddeportvin:

25 grønne valnødder med skrald (plukkes i Slutningen af juli/først/midt i august) skylles, skæres i kvarter,
trækker i 1 liter vodka med en flækket vaniliestang i 1 måned.

Filtreres, tilsættes 5 liter rødvin (vi bruger en billig Chilensk merlot vin ca. 80,- kr for 3 liter) og 1 kg. sukker.
Hældes på ballon og lagre i 5 måneder, står køligt og i mørke.
Hældes på flasker og forsegles, lagre i 6 måneder, så er der den herligste portvin.

Husk handsker under skylning og flækning, da det farver meget sort, og det bliver essensen også.


Valnøddesnaps:

8 stk. grønne valnødder
1 flaske 3/4 liter vodka/ukrydret snaps

Valnødder skylles grundigt. skæres i 1/4 og kommes på et 1 liter henkogningsglas, vodkaen hældes på og der lukkes tæt til.

Trækker i 3 måneder hvorefter essensen sies fra. Essensen bliver kun bedre og bedre, jo længere tid den lagre.

6 cl. essens hældes på en 3/4 liter flaske, som efterfyldes med vodka/snaps og er klar til at drikke.
Bør serveres ved stuetemperatur.
Vi synes vodkaen giver blødere smag i stedet for snaps, men det er smag og behag.

Der bliver 9 stk. 3/4 flasker valnøddesnaps.
Velbekomme og god fornøjelse. Evt. en lille teskefuld honning - meget lille -  kan tilsættes snapsen, runder den lidt af.

Kh. Karin og Tage